Min vekt nedgang

lørdag 22. januar 2011

Pizza på lavkarbovis ..


Pizza er en av tingene jeg savner mest på lavkarbo og av den grunn har jeg testet flere varianter som hver og en skal være driiiiiiiiiiiiitgode i følge diverse blogger/forum, men jeg sitter igjen like skuffa hver gang, for nei de er ikke gode, de smaker eggeomelett med pizzafyll og det er IKKE godt!!!

Så etter jeg laget lavkarbo loff tenkte jeg, at denne var jo ganske god, å om jeg tar i mer krydder og får den litt mer spicy så kan det kanskje funke?


Jeg satt derfor igang ikveld, med godt mot..
Laget dobbel "røre" og smurte den ut over bakepapir, stekte i ca 15 minutter før jeg la på fyllet (kjøttdeig, løk, paprika, sopp, og litt mais - (ja mais hører med på pizza, selv om det ikke er sååå bra og spise på lavkarbo), krydder og sukkerfri ketchup.)
Stekte i 12 minutter til, til osten var gylden.

Konklusjonen min: Nja, kokkosmelet gjør fortsatt at det smaker litt "kake", altså litt søtt enda jeg tok en del krydder i røra før jeg stekte og etter. Men absolutt en mye bedre pizzadeig enn disse eggvariantene.. prøver nok kanskje litt mindre kokkosmel neste gang, og prøver meg frem litt med krydder ect.

Samboers konklusjon: God, den beste pizza`n vi har spist på Lavkarbo til nå, men trenger kanskje mer salt?.


Så, alt i alt en helt OK pizza !

Ønsker dere alle en fin helg,
hva spiser dere i helgen?

KLEM JATTE!

9 kommentarer:

 1. Mmmm den ser iallefall veldig god ut!
  Mais ja..så det med en gang ;O)...men du, vet du at i babymais er det mye mindre karbohydrater. Jeg har brukt det noen ganger som erstatning.
  Må prøve meg frem på lavkarbopizza jeg også.
  Nå har jeg tatt av 6 kg med lavkarbomat og jeg har spist godt!
  Så ja dette gir mersmak ;O)

  Klem Linda

  SvarSlett
 2. Svipper innom deg for å ønske deg velkommen innom min nye blogg ;O))

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Wow, så flink du har vært som har gått ned så mye, ser stor forskjell på før og etter bildene. Så gøy, gratulerer!! Jeg trenger å gå ned noen kilo selv og takker for oppskriftene du deler med oss. Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 4. mmmm skal prøve den en fredag, ja savner pizza, men jeg har ryki flere ganger...æsj assa!!! Skal ta meg sammen:)
  Kos at du la deg til som følger hos meg:) Skal følge deg videre på begge bloggene jeg!

  Ha en fin dag og vi sees snart igjen:)

  Klem og smil fra
  Brit Olaug

  SvarSlett
 5. Hei Jatte!!
  Jeg er så glad for at en jeg "kjenner" går på lavkarbo. Da skal jeg følge deg her også. JEg og dansken startet på lavkarbo for tre uker side. Til nå har jeg gått ned 3,8 kg ( 400 gram opp denne uka - skjønner det bare ikke) og dansken 6,6 kg. Dette er en livsstil som jeg kan leve med ja. Du har jo vært utrolig flink da. Og du har sikkert mange tips og ideer til meg som er helt ny.
  Har prøvd meg på pizza en gang jeg også, men enig med deg. Det var omelett med pizzafyll. Men må prøve meg frem. En kollega av meg har visst nok funnet verdes bese bunn så den skal sjekkes ut.
  Masse lykke til videre så følger jeg med deg både her og der:)
  Klem fra meg!

  SvarSlett
 6. Hej
  Det var da en fantastisk blog. Den må jeg lige kigge lidt mere på :-)

  Venlig hilsen
  Birgitte

  SvarSlett
 7. hva om du bytter ut kokosmel md mandelmel? (finmaler mandler..?) og litt mer salt og krydder? hm.... har ikke prøvd selv altså men tenkte kanskje det kunne være et alternativ..hmm....selv er jeg mest fan av å bare bruke kavli-ost til bunn.. både som "kjeks" til vanlig pålegg osv.. og som "pizzabunn" med kjøttdeig å sånn.. klarer absolutt ikke den typisk omelettbunnen hvertfall.. blir kjempeskuffa hver gang som dere andre også sier. ;/ hehe.. vi får fortsette å prøve oss frem=)

  SvarSlett
 8. Nam Nam, den så i alle fall kjempe god ut.
  Jeg holder på å manne meg opp til lavkarbo start om 1 uke eller 2. Så takknemlig for alle oppskrifter og tips jeg har fått med meg på bloggen din:)) Takk!

  Hilsen fra Minde www.minde-mychapter.blogspot.com

  SvarSlett
 9. Hei! Helt enig med hva alle sier her om omelett bunn og pizza fyll, syns selv det er greit å spise men man får ikke denne pizza feelingen! Har kjempe lyst å prøve ut denne oppskriften, så takk for det!
  Det jeg lurer på er om du vet hvor mye karbo det er i dette? Jeg er utrolig dårlig til å regne ut dette, og velger som oftest oppskrifter som allerede har utregnet karbo innhold! hehe... Takk for en inspirerende blogg!

  SvarSlett